Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Wirtschaft

    Mislim da je ovo ona situacija gdje imas dva izbora: vjerovati Crameru ili ne. Temelj na kojem je donio zakljucak je spekulativan.
    Primjecujem da sve tri firme imaju najvisu cijenu dionica u zadnjih godinu dana, no isto tako imaju i visoke obaveze (u odnosu na cjelokupna sredstva) - no te odnose jos ne znam protumaciti.
    No cijene daljih opcija nisu bas jeftine - tako da za USTR za CALL DEC@65 kosta 5.70$. Mozda je upravo to deal koji bi trebalo slijediti.(cini mi se da ako je cijena nesto visa da onda ima nesto u pozadini sto mi ne znamo a ugradjeno je u cijenu, a mozda samo grijesim) USTR dilaju sa uredskom opremom i ukoliko se nastavi i dalje ekonomski rast, onda bi dionica mogla dostici tu vrijednost i bez otkupa. Dakle, ovo bi bio moj pick #1.
    BCO koji se bave sa prijevozom novca i sigurnosti takodjer profitiraju od razvoja privrede, ali mislim da je taj rast ipak ogranicen. Ovo bi bio moj drugi pick
    Za WTW jednostavno mi ne lezi (mozda zato sto ima ukupne obaveze vece nego ukupna sredstva).

    Sto je sa CSCO, DIS i PCLN koji veceras imaju zarade? Kupio sam 5 CALL@65 za 1.2$ (mada mislim da sam malo zakasnio, ali vidjet cemo - tu sam stavio stop-loss nalog da isprobam kako to radi).

    avatar

    08.05.2007. (21:26)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    CSCO je dosao iza marketa sa losijim nego ocekivani zaradama i pao u after-marketu. Njega ne trejdam jos iz doba bubblea 1999 naprosto mi nekako ne odgovara jer se ne sjecam da sam IKAD na njemu ista uspio zaraditi! EARTS je dosao sa puno boljim nego ocekivanim zaradama pa se opet ne mice puno .. Izgleda da je market malo umoran na ovim visinama... Vidjeti cemo da li ce FEDSI dati novi injekciju bullsovima ili bearsovima ovaj tjedan! Hvala na komentarima!

    avatar

    08.05.2007. (22:55)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Dakle, danas sam se osjetio GREEDY i zeznuo sam stvar. Priznajem. I ljut sam na sebe. Odmah sam se sjetio O/M-a kako kaze da se najboje uci iz gubitaka. Umjesto da sam elegantno izisao pred samo zatvaranje marketa (prije earningsa) na gornjim callovma na PCLN sa 30% dobitka, ostao sam cekati i u aftermarketu je dionica otisla 2 pointa dole.
    I sto je jos najbolja fora, vidio sam da je PCLN, dva tri dana prje objave zarada, skocio par pointa samo sto nisam to dobro protumacio - u taj skoj je ocito vec bio ukalkulirano ocekivanje pozitivne zarade, tako da bi se u slucaju pozitivnog izvjesca dogodilo skoro nista, a u slucaju negativnog dionica ide ka dole (ispravite me ako grijesim). Eto, prvi veci pad (vjerojatno oko 600$). Pozdrav

    avatar

    09.05.2007. (09:39)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Kupio si svoju prvu lekciju u Marketu! Smatraj to NE gubitkom nego placenim poukama ! Svaka skola kosta samo OVU treba STROGO kontrolirati jer NJENA SKOLARINA zna kostati strahovito puno.. 100 puta vise od obicnew skole i puno puta vise od najboljih fakulteta, ako je ne kontroliras!

    avatar

    09.05.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • Purgi

    Bio sam ti sad na blogu i blog ti je ludnica,nema čega nema posijeti moj ak ti se da
    kikimiller7 i ostavi komiće

    avatar

    10.05.2007. (07:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...